Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Ocaklar'daki turizmci Cafer Kertiş: Turizminin gelişmesi için turizmcilerin anlayışı değişmeli”

Ocaklar

Erdek'e bağlı Ocaklar Mahallesi, önceki yıla göre turizmde durgun günler yaşıyor...

Erdek'e bağlı Ocaklar Mahallesi, önceki yıla göre turizmde durgun günler yaşıyor. Ocaklar'daki doluluk oranının yarı yarıya olduğu belirtiliyor. Ancak, turizmdeki bu hareketsizlikten etkilenmeyen bir işletme bulunuyor: Şahser Apart” 10 yıldan beri işletmeyi Ocaklar turizmine sunan Cafer Kertiş, bunun sırrını şöyle anlatıyor:
Şu anda işletmemizdeki 30 odamızın doluluk oranı yüzde 80'leri buluyor. Bunun sırrı, Ocaklar'a gelen turistleri sadece para kazanılacak kişiler olarak görmeyip, konuk olarak düşünmekten geçiyor. Erdek ilçesi sınırları içindeki işletmeciler, nedense tesislerini çağın gereklerine uygun şekilde hiç yenilemiyorlar. Yeni yatırımlardan kaçınıyorlar. Ocaklar'da, apart tesisler içinde ilk havuzu açan benim. Havuz yaptığımda, herkes bana şaşırmış ve yadırgamıştı. Ancak daha sonra havuzlar arka arkaya gelmeye başladı. Şu anda havuzumuzdan sadece işletmemizde kalanlar, hiçbir ücret ödemeksizin yararlanıyor. Dışarıdan gelenlere havuzu açmıyorum. Çünkü benim için öncelikle para değil, tesisimizde kalan konukların rahat ve huzuru önemlidir.”
Erdek'teki turizmin gelişmesi için mülki yöneticilerle birlikte tüm turizmcilerin bir araya gelerek, Sezonu nasıl olur da, 10 gün olsun uzatırız?” diye düşünmeleri gerektiğine işaret eden Kertiş, şu öneride bulundu:
Erdek ve Ocaklar'da, turizmin gelişmesi adına çok çaba harcayanlar ile ‘Sezon kısa, ne vurursam kâr' diye düşünenlerin ayrılması gerekir. Örneğin, yerel yönetim ve mülki yöneticiler, turizmi layıkıyla yapan işletmeleri ödüllendirebilirler. Böylece de, diğer işletmeleri de teşvik ederler. Tabii ki turizmin gelişmesi için öncelikle turistleri sadece para gözlüğüyle görmeyerek, onları konuk  kabul etme anlayışımızın gelişmesi gerekir.”
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı